Idealan nedjeljni desert: jednostavna štrudla od jabuka

Ponekad se priprema može činiti komplicirana zbog kora, ali u ovom receptu vam donosimo jednostavan način pripreme s gotovim korama.
Sastojci:
500 g kora za savijače (10 komada)
1.2 kg jabuka, po mogućnosti kiselkastih
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
1 žlica cimeta
4 žlice krušnih mrvica
150 g maslaca
Jabuke ogulite i naribajte te ostavite da odstoje kako bi pustile sok. Kad su pustile sok, malo ih ocijedite te ih pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, krušnim mrvicama i cimetom. Po želji možete dodati i šaku grožđica umočenih u rum.
Potom dvije kore za savijače stavite jednu na drugu, premažite ih otopljenih maslacem i malo ih pošpricajte vodom i na kore stavite 1/5 nadjeva od jabuka koji ste prethodno pripremili.
Isti postupak ponovite s ostatkom kora i ostatkom nadjeva od jabuka kako biste ukupno napravili 5 štrudli. Kada ste to učinili poslažite štrudle u lim za pečenje kojeg ste prethodno nauljili.
Štrudlu premažite s maslacem koji vam je ostao.
Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite štrudle 45 minuta.
Dobar tek!