Kako spriječiti da banane brzo istrunu: Postoji nevjerojatno jednostavan trik kojim to možete spriječiti

Banane su u svim svojim obilicima i stanjima iznimno zdrave, pune kalije i hranjivih tvari. Sadrže i antioksidanse, služe kao međuobrok, a može ih se ukomponirati u razna jela i prehranu.
Jedina mana banana jest to što vrlo brzo počnu truliti te ih zbog toga nerijetko bacamo bez da smo ih i okusili. Readers Digest sada donosi nekoliko savjeta kako što bolje sačuvati banane. Prvi je trik taj da zamotate peteljku u plastičnu foliju. Omotejte oko peteljke i to tako da prođete njome između banana i oko stabljike da što bolje bude omotana.
Drugi trik je zamrzavanje banane. To će spriječiti propadanje banane, a ujedno će vam i buduža konzumacija biti puno lakša. Možete je oguliti, narezati na kolutove, staviti u vrećicu ili plastičnu zdjelicu i zamrzine. Kasnije je jednako možete koristiti u jelima ili jesti. Ako vam se ne sviđa ideja smrznute banane, možete je držati u frižideru i proces truljenja će se usporiti, ali stavite je u kori.
Još jedan trik jest da ih objesite na konop. Proces truljenja usporava se kada banane vise!