Mnogima omiljena hrana koja ide u gotovo sve može stvoriti gomilu masnih naslaga na trbuhu
Kada je fokus na smanjenju masnoće na trbuhu, izbor pravilnih namirnica igra ključnu ulogu. Iako su proteini važan dodatak zdravoj prehrani zbog zasićenja i očuvanja mišića, važno je obratiti pažnju na vrstu proteina koju unosimo.
Nutricionistica Tammy Lakatos Shames ističe koji protein može posebno otežati proces gubljenja sala na trbuhu, a odgovor mnogima možda neće biti po volji - sir. Iako je sir dobar izvor proteina i kalcija, može biti problematičan kada je cilj smanjenje masnoće na trbuhu.
Pojavio se novi atraktivni način štednje: Pogledajte kako ljudi uspiju ušparati i do 100 eura
"Većina kalorija u siru potječe iz masti, a ne proteina. Na primjer, komad mozzarela sira ima oko 85 kalorija, od čega 60 dolazi iz masti, dok samo 23 kalorije dolaze iz proteina. Masne kalorije se brzo zbrajaju, što znači da čak i mala količina sira može značajno povećati kalorijski unos. S druge strane, možete konzumirati mnogo veću količinu hrane bogate proteinima s manje kalorija", ističe.
Može ga se jesti uz gotovo sve
Zanimljivo je da mnogi ljudi često ne smatraju sir glavnim izvorom proteina u obroku, već ga koriste kao dodatak raznim slanim i slatkim jelima, slično kao sos ili začin. Nažalost, ova praksa može rezultirati viškom neželjenih kilograma.
"Uklanjanjem ili smanjenjem masnoće u siru, smanjuju se kalorije, dok se obično povećava udio proteina. Proteini pridonose osjećaju sitosti, pa što više proteina uključite u prehranu, manja je vjerojatnost prejedanja", dodaje nutricionistica.