Ove četiri namirnice nikako ne smijete podgrijavati: Riskirate unos smrtonosnih patogena

Vrlo vjerojatno ste u svojem životu čuli kako nije pametno podgrijavati krumpir, no čini se kako ova popularna namirnica nije jedina na toj listi. Nutricionistica Kim Lindsay navela je četiri namirnice koje nikako ne bi smjeli podgrijavati.
Jaja
Jaja mogu sadržavati bakteriju salmonelu koja može izazvati neugodne simptome. Temperatura između 40 i 165 stupnjeva Fahrenheita (4-74°C) je "opasna zona" za rast patogena.
Riža
Podgrijavanje riže može dovesti do rasta bakterije Bacillus cereus koja može uzrokovati trovanje hranom.
Špinat
Podgrijavanje špinata može uzrokovati listeriozu, ozbiljnu infekciju koja ima različite simptome poput groznice, glavobolje i ukočenog vrata.
Krumpir
Skladištenje krumpira na sobnoj temperaturi može potaknuti rast bakterije Clostridium botulinum koja proizvodi smrtonosne toksine i može izazvati botulizam.
Preporuka je izbjegavati ponovno podgrijavanje ovih namirnica kako biste se zaštitili od mogućih zdravstvenih problema.